23 Aralık 2008 Salı

Youtube'a Nasıl Gidilir? İşte Birkaç Çözüm

Çeşitli aralıklarla bazen günlük, bazen haftalık bir şekilde erişime kapatılan dünyanın en çok ziyaret edilen video paylaşın sitesi YouTube'a, Türkiye sınırları içerisinden yaklaşık dört aydır erişim gerçekleştirilemiyor. Yasaklanması gereken birkaç video için tüm siteyi erişime kapatan merciler ve Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetini anlamayan, bunun için bir adım atmayan YouTube yönetimi tutumlarını sürdüredusun, çeşitli siteler ve araçlar sayesinde isteyen herkes siteye erişebiliyor. Bu yazıda, YouTube'a ve kapatılan diğer sitelere kolayca nasıl erişebileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

YouTube'a Zahmetsizce Erişim için YouTube Jacker 

620 KB'lık bir program olan YouTube Jacker, hızlı bir kurulumun ardından hemen devreye gidiyor ve ekstra bir işleme ihtiyaç duymadan YouTube'a erişimi sağlıyor. 

Buradan indirebileceğiniz programı bilgisayarınıza kurduktan sonra, tarayıcınızın adres satırına www.youtube.com yazdığınız zaman sorunsuz bir şekilde siteye erişebiliyorsunuz. 

Tünel Siteleri ile Programsız Erişim 

Bazı tünel siteler sayesinde de YouTube'a erişebiliyorsunuz; fakat bir dezavantajı var: Oturum bilgileriniz siteye her girişinizde sıfırlanıyor. Bu da, YouTube'a her seferinde üye girişi yapmanız anlamına geliyor; ama sizin için sorun olmayacaksa vesadece video izlemek için siteye giriyorsanız bu tür siteler bilgisayarına program yükleme imkânı olmayan için ideal. 

ktunnel.com ve vtunnel.com adreslerinden erişebileceğiniz tünel siteler sayesinde, sadece YouTube'a değil, kapatılan diğer sitelere de erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu siteler sayesinde, istediğiniz bir site içerisinde hiçbir iz bırakmadan, anonim şekilde gezebiliyorsunuz. Bu da, daha güvenli ve daha sağlıklı bir sörf anlamına geliyor. 

Bahsi geçen tünel sitelerde, orta kısımda yer alan ve varsayılan olarak "http://www.Gmail.com" ya da "http://www.YouTube.com" yazan kutucuklara, girmek istediğiniz sitenin adresini yazıp "Begin Browsing" tuşuna basarak kapatılmış sitelere erişebilirsiniz. 

Ayrıca, 
youtubeserbest.com ve youtube.yaraticifikirler.biz gibi siteler sayesinde de, direkt olarak Youtube'a erişebilirsiniz. 

NOT: Bu yazı kesinlikle yasadışı bir içeriğe sahip değildir ve yasadışı bir kullanıma teşvik etmez. İçerik, tamamıyla kullanıcıların sorumluluğunda ve insiyatifindedir.

Tanımlayıcılar: Youtube'a nasıl erişilir, Youtube'a nasıl girilir, Youtube'ye girmek, Youtube'ye gidilir, Kapalı sitelere girmek, Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir

Hiç yorum yok: