28 Aralık 2008 Pazar

Lenovo'dan Formula 1 atağı

Lenovo'nun Formula 1'deki adresi belli oldu
Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticilerinden Lenovo, Vodafone McLaren Mercedes ile 2009 F1 Sezonunda işbirliği yapacağını duyurdu. Lenovo dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, hem yarış pistinde hem de yönetim merkezinde, takım için bilgisayar desteği sağlayacak.

Formula 1 takımları, araçların çalıştırılmasından yarış sırasında araçlardan pit noktalarına gönderilen sayısız verinin analizi gibi geniş bir görev yelpazesi içinde kullanılan yüksek hızda bilgisayar teknolojisinin öncüleri durumuna geldiler. Lenovo ve Vodafone McLaren Mercedes işbirliği ile İngiltere'deki istatistikçilere ve mühendislere, dünyanın neresinde olursa olsun eşzamanlı olarak yarış verilerini göndererek bir adım daha öteye gidecekler.

Bunun yanında Lenovo mühendisleri, pit-stop ve pit wall'da ihtiyaç duyulan kablosuz mobil bilgisayar teknolojisi üzerine çalışarak Vodafone McLaren Mercedes'in dahada hızlanmasını sağlayacak.

Vodafone McLaren Mercedes CEO'su Martin Whitmarsh ise yaptığı açıklamada: "Hem Vodafone McLaren Mercedes hem Lenovo, Lenovo'nun sıradışı mühendislik yaklaşımının sonucu olarak ortaya çıkan rekabetçi avantajlara sahiptir. Lenovo'nun dizüstü ve masaüstü bilgisayar çözümleri ile takıma sağlayacağı önemli katkısını heyecanla bekliyoruz." dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Hiç yorum yok: