28 Aralık 2008 Pazar

İşte Sony'nin netbook'u

Sony'nin yeni Vaio'su ortaya çıktı
Öyle görünüyor ki, Sony'nin aşırı meraklı bir çalışanı firmanın Ocak başında netbook piyasasına girmeyi planladığı yeni cihaz hakkında bazı bilgileri şimdiden yayımladı.

Sony web sitesinde kısa bir süreliğine yeni Vaio-netbook'un teknik tanımlamaları görüntülendi. Cihazların tasarımı önceden de olduğu gibi belli değil, zira fotoğrafta netbook yerine TT-serisi bir notebook ikame edildi. Geçen süre zarfında P-serisine ait tüm bilgiler siteden kaldırıldı.

Vaio netbook bazı noktalarda rakiplerinden bayağı bir ilerde olacak ki, bu noktalardan birisi fiyat da olabilir. Cihazın orta çizgi olarak kabul edilen 400 Euro'nun üstünde fiyatlandırılacağı tahmin ediliyor. 21,1 x 11,3 cm ile sıra dışı bir biçime sahip olan P-modeli 8 inçlik ekranında 1600 x 768 piksel görüntü canlandıracak ve böylece şimdiye kadar çıkmış olan netbook'lardan çok daha yüksek bir çözünürlük sunacak. Depolama birimi olarak 60 GB veya 128 GB'lık katı durum diskleri (SSD) devreye girecek. Netbook 1,33 GHz hızındaki bir işlemci tarafından çalıştırılacak.

Cihazın bağlanabilirlik konusundaki yetenekleri bu ayın başında ABD Telekomünikasyon Bakanlığı FCC tarafından açıklandı. Buna göre sadece Bluetooth ve n-Draft WLAN değil, bilakis HSDPA ve HSUPA gibi hızlı mobil internet erişim standartları da destekleniyor.

Fiyat ve pil süresi hakkında bir bilgi yok. Piyasaya çıkış tarihi olarak 9 Ocak 2009 gösteriliyor.

Hiç yorum yok: