29 Aralık 2008 Pazartesi

Herkese örnek olsun!

Herkese örnek olsun
Batman Valiliği Resmî İnternet Sitesi, valiliğin yapmış olduğu çalışmaları halka ulaştırmanın yanısıra, e-Devlet'e geçiş sürecinde Kamu Kurumları ile Halk arasındaki bağın oluşturulması amacı ile Türkiye'de Kamusal alanda ilk kez Web Tabanlı Canlı Operatör sistemini kurdu. Bu sistem sayesinde ziyaretçiler, operatörlere bağlanarak anlık olarak yazışabiliyor, randevu talep edebiliyor, evrakları ile ilgili bilgi alabiliyor, web sitesinde bulamadığı konular ile ilgili bilgi alabiliyor ve bunlara benzer daha birçok şeyi yapabiliyor.

Yine web sitesinin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Sanal Kan Bankası" bölümünde de Güneydoğu'nun ilk sanal kan bankası oluşturuldu. Bu kan bankası sayesinde, acil hastaların bulamadığı kanlar hastane yetkililerine verilmiş olan talimatlar doğrultusunda site üzerinden çıktı alınarak hasta yakınlarına takdim ediliyor. Hasta yakını da kendisine verilen bu irtibat numarasından donörlere (Kan vermek isteyen kişilere) ulaşarak, aradığı kanı kolayca bulabiliyor. Komşu illeri de kapsayan kan bankası sisteminin, mülkî amirlerden son derece büyük takdir ve beğeni topladığı biliniyor.

e-Valilik bölümünde yine kamu kurum ve kuruluşlarının A'dan Z'ye tüm bilgilerini içeren bölümler oluşturulmuş. Vatandaşlar kamu kurum ve kuruluşlarında ihtiyacı olan tüm bilgilere bu alandan ulaşabiliyor. Yine ulaşamadığı bilgiler, canlı operatörler aracılığı ile kendilerine aktarılıyor.

Hiç yorum yok: