15 Ekim 2008 Çarşamba

Dünyadan ilginç olaylar




Kıskançlık krizine giren genç kadın eski sevgilisinin iki çocuğunu vahşice öldürdü.

İŞTE MELEK YÜZLÜ CANİ'Yİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN (GALERİ)

İsveç tarihinde işlenen en vahşi cinayetlerden biri olarak görülen dava sonuçlandı. Mahkeme cinayeti işleyen Alman öğrenci Christine S'ye ömür boyu hapis cezası verdi. Eski sevgilisinin kendisini terk ederek başka bir kadını tercih etmesini içine sindiremeyen güzel kadın korkunç bir cinayet işledi.

Tarih öğrencisi Alman Christine, İsveçli eski sevgilisinin 3 ve 1 yaşındaki çocuklarının başını bir çekiçle ezdikten sonra çocukların annesine de saldırdı. Anne saldırıda yaralı olarak kurtuldu ancak görme ve duyma sorunu yaşıyor. 3 yaşındaki Max'ın başına 15, bir yaşındaki Saga'nın kafasında ise 10 çekiç darbesi vardı.

Olayın en ilginç yönlerinden birisi ise katilin cinayeti işlediğini asla itiraf etmemesi. Alman öğrenci İsveç'e giderek turist rehberi olarak iş buldu. Daha sonra eski sevgilisinin mutluluğunu kıskanan kadın, onu cezalandırmak için çocuklarını öldürdü ve karısını yaraladı. Christine mahkemede verdiği ifadede eski sevgilisinin evinin adresini bilmediğini söyledi ama adres defterinde evin adresi yazılı çıktı. Cinayet yerinde  alınan ayakkabı izleri de Christine'nin ayak ölçülerine uyuyordu.

İsveç mahkemesi cinayetin Alman öğrenci Christine tarafından işlendiğine karar verdi ve onu ömür boyu hapis cezasına mahkum etti.

DÜNYADAN KISA KISA...

EN ESKİ İNSAN AYAK İZİ

İtalya'nın güneyindeki Roccamonfina yanardağında 2003'te bulunan dünyanın en eski insan ayakizinin 345 bin yıllık olduğu tespit edildi. "Şeytan izi" olarak bilinen bu fosilleşmiş ayak izleri üzerinde uygulanan argon tarihleme yöntemi, daha önce 385 bin ila 325 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen bu izlerin 345 bin yaşında olduğunu ortaya koydu. Dengelerini sağlamak için yürürken ellerini de kullanan ilk insanların bıraktığı izlere argon tarihleme yöntemini uygulayan Fransa'nın İklim ve Çevre Bilim Laboratuvarından bilim adamları, 6 bin yıl yanılma payı olabileceğini belirtti.

KÖYLÜLER, ASKERİ BİRLİĞİN TALİM ALANINI İŞGAL ETTİ
Yunanistan'ın kuzeyindeki Florina ilinde köylülerin, bölgedeki askeri birliğin talim alanını işgal ettiği bildirildi. Yunan basın-yayın organları, Florina'ya bağlı Lofi köyü sakinlerinin dün gece askeri birliğin atış talim alanına girerek, alanın köye ait olduğu gerekçesiyle eğitim çalışmalarına engel olduğunu duyurdu.

Çağrılan güvenlik güçlerinin 4 köylüyü gözaltına aldığı kaydedilen haberlerde, Silahlı Kuvvetler yetkililerinin Lofi köyü sakinlerinin iddiasını reddettiği ve atış alanının askeri birliğin malı olduğunu söylediği belirtildi.

PETA, KEDİ KATİLİNİN YAKALANMASINA YARDIMCI OLANA 2400 YTL'LİK ÖDÜL
Hayvan haklarını koruma derneği Peta, İngiltere'nin Somerset kentinde, 28 kedinin katilinin bulunmasına yardımcı olana 2400 YTL'lik ödül vadetti. Peta yetkilisi Suzanne Barnard, kedilerin, şiddete eğilimli insanlar için kolay bir hedef olduğunu söyledi ve daha fazla hayvanın ölümünü engellemek amacıyla, bu kentteki kedi katilinin yakalanmasını sağlayana ödül verme kararı aldıklarını söyledi. Güvenlik yetkilileri, Nisan ayından bu yana 28'den fazla kedinin zehirlenerek öldürülmesi üzerine soruşturma başlatmıştı.

AB'DEN GENÇLERE UYARI: "MP3 ÇALARLARINIZIN SESİNİ KISIN"
AB Komisyonu, milyonlarca gence uyarıda bulunarak, haftada 5 saatten fazla yüksek sesle MP3 çalarlarından müzik dinleyenlerin 5 yıl sonra kalıcı sağırlıkla karşı karşıya kalabileceklerini bildirdi. İşitme kaybı riskinin ses düzeyine ve maruz kalınan zamana bağlı olduğu ifade edilen açıklamada, giderek daha fazla gencin bu riskle karşı karşıya olduğunun altı çizildi.

KARA YOLLARI GECE YARISINDAN SONRA KARANLIK OLACAK
İngiltere'de kara yollarının aydınlatılması, enerji tasarrufu ve karbon emisyonunun azaltılması amacıyla gece yarısından sonra durdurulacak. İngiltere'de uzun yollardan sorumlu olan Otoyol Kurumu tarafından ortaya konulan planın önümüzdeki bahar aylarından itibaren uygulanması bekleniyor. Plandan, otoyolların kesişme noktaları olan büyük kavşaklar ile kasaba ve kent giriş-çıkışları gibi yerlerdeki ışıklandırma etkilenmeyecek.

Hiç yorum yok: