9 Ekim 2008 Perşembe

Blograzzi ile Türkçe bloglara yakın takip

Webrazzi yayına başladığı zaman ilk aklıma gelenlerden biri olmuştu, “Web”razzi olduğuna göre acaba “Blog”razzi olacak mıydı? Çok geçmeden  Arda Kutsal Blograzzi.com alan adını da aldı; Arda Kutsal’ın fikri ve Inveon‘un yaklaşık 3 ay süren geliştirme aşamasının ardından Blograzzi beta olarak bir süre önce yayına başlamış oldu.

Blograzzi, blogların Alexa, Technorati ve Google sıralama ve değerlerini alıyor; favorilere eklenme, yapılan yorum sayısı ve kullanıcı oyları gibi değerleri belli bir algoritma ile hesaplayarak blogları sıralıyor. Şu an için bazı eksikleri olsa da öneri ve eleştirileri dikkate almaları bence en büyük avantajlarından biri ve her geçen gün yeni özellikler ekleniyor, hatalar düzeltiliyor Blograzzi’de.

Blograzzi açılalı kısa bir süre olmasına rağmen Türkçe bloglarda çok konuşuldu. Blograzzi hakkında şu an için ayrıntılı bir inceleme yapamayacağım. Fakat şunu söyleyebilirim, son zamanlarda Bloglama.org, Blog Yazarları, Blog Kazanı, Blogcubul, Blograzzi  gibi Türk blog yazarlarını ve/veya okurlarını hedefleyen sitelerin açılması ve Türk blog dünyasının hareketlenmesi çok sevindirici; önümüzdeki günlerde blogların daha da değerleneceğini söylemek zor değil.

Hiç yorum yok: