8 Ağustos 2008 Cuma

Programlama

Programlama;


Nedir bu programlama?


Neden programlama öğrenmek istedim?

Beni tetikleyen sebepler nelerdi?


Bu kadar yorucu ve zaman isteyen bir işi neden bırakamıyorum?



Programlama sadece istediğinizin bulunduğu bir evrendir. Bu evreni siz oluşturursunuz. Sadece ihtiyacınız olan şeyler vardır. Sadece sizin istediğiniz gezegenler.Düşünün, İstediğiniz gezegene hayat verebilirsiniz. İstediğinize bir uydu.Gezegenler arası bağlantı kurarsınız.


Programlama akıl ve kod becerisi ister. Bu ikisi varsa eğer bir kişide yapamayacağı şey yoktur.

Programlama sabır ve uzun zaman ister. Mesela kendimden örnek vermek gerekirse 1 sabırsızım 2 zamanım var ama birazdan söyleyeceğim şeyde zaman ve sabır kavramının azlığını ve çokluğunu anlıyacaksınız.Yani günde 6 saat boş vaktimin olması programlama için yetmeyebilir. Ben 1 gün boyunca okuldan gelip okula gidene kadar program yazdığımı biliyorum . Sabah 4-5 civarı odadan koşarak balkona çıkmıştım. Nedeni sabırsızlığım. Bir şeyi yapamıyordum.Ama geri dönüp uğraştığımda başarılı olmuştum.

Gündüz 4 te okuldan gelip sabah 9 a kadar program yazdım. Okuldan gelince kaldığım yerden devam ettim. Okula gitmemek bile aklıma gelmişti. Zaman... Programlamada çok küçük bir şey için çok uzun zaman geçirebiliyorsunuz. Delilik gibi birşey. Zaten programlamayı iyi ve okulunu okumadan öğrenmek için biraz fedakar ve deli olmak gerek.

Beni programlamaya iten sebepler şunlar.

Kendi yazdığım programları kullanmak hayalimdi . En basitinden keylogger ve trojan var piyasada birsürü. Bunların %99.99 u yakalanıyor antivirüslere. Ama kendim yazarsam belki yakalanmaz umudu ve yazdığım programların işe yarar olması beni programlamaya itti. İşe yarayan programlar insanlara hizmet için vardır. Aklınıza gelmeyen şeyler yapılabilir programlama ile. Programlama ile çok yapmak istediğiniz ama imkansız gördüğünüz şeyler basite indirgenir. Örneğin msn de webcam açmak istemeyen bir kişinin webcamını izlemek programlamayla çok zor değildir(eğer iyi bir programcıysanız). Kişinin masaustunu izlemek ve kontrol etmek te zor değildir. Kişinin dosyalarına ulaşmak ta zor değildir. Kişinin msn kişi listesini almak ta zor değildir. Kişiyle oyun bile oynayabilirsiniz. Ya da Otomatik yapmasını istediğiniz işler vardır. Bunları kontrol edebilirsiniz. Şirketiniz için müşteri takip programı yazabilirisiniz. Bir de şu yönü var. Geçenlerde kendine çok güvenen bir lamer kurusu kafa tutuyodu:). Ben şu programı bılıyorum ben keylogger kullanıyorum ben trojan kullanıyorum falan filan bir sürü şey saydı.Keylogger nedir ya da trojan diye sordum. Bana hakaret etti daha bunu bilmiyosun falan filan gibisinden. İşte programlamaya girme nedenlerımden birisi de şu cümleydi. " Sen keylogger trojan kullanırsın ben ise onları yazarım " . Uzun bir süre inanmadı. Daha sonra tavsip tmediğimiz yöntemlerle inandırmayı başardım. Amacım kimeseye birşey inandırmak ya da kendimi kanıtlamak değil. Sadece kendi kurduğum evreni geliştirmeye çalışıyorum.

Benim bir amacım var zaten. Bu amacı çok küçükken edindim. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ben. Ve kendi çabalarımla bilgisayar mühendisliği okuyan insanların yapmaya çalıştığı şeylerle uraşıyorum. Bilgisayar bölümü okuyan bir abiye youtube giriş için bir browser yapıp verdim. Ve sınıf atladı. Bunlar bazı insanlar için küçük olabilir ama hedefim yolunda benim için önemli ve büyük şeyler.

Ben programlamayı bırakamıyorum sadece ara verebiliyorum ( bir kaç saatlik kaçamak oluyur)

Programlama sigara gibidir. Bir kez başladım mı bir daha bırakamazsınız. Sevdiğiniz kız da bıraktıramaz bunu size:) emin olabilirsiniz.

Programlama zamanı(belirttiğim şekilde), sabrı ve kendine takıldığı yerlerde her zaman yardımcı olucak bir kişiye(benim dupi abim var hala başını ağrıtırım ve ben de size yardımcı olabilirim) sahip olan kişiler için karşılaşacağı en tuhaf en can sıkıcı en zaman öldüren uğraştır. Eğer bir sevgiliniz yoksa programlama sevgiliniz olabilir. Benim 2 tane sevgilim var bunlardan birisi de delphi. Zaten bunu böyle görmeseydim şu an hedefim yolunda değildim.

Bu yazıyı okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler.

İletişim icebreaker@w.cn msn adresi.

Merhaba Ben Ice-Breaker

Programlama ve hack ile uğraşıyorum. Ve bu 2 hobim birleşince ortaya güzel şeyler çıkabiliyor. Eğer güzel fikirlerin varsa ve kodlama biliyorsan benimle iletişime geçebilirsin.

Yakalanmayan keylogger, trojan, reklambot, spy vb. hack ve açık kullanan uygulamaları kolaylıkla yazabilecek haldeyim. İşletmeler için müşteri takip veya otomasyon uygulamaları veya online uygulamalar da oluşturuyorum. Özellikle online olarak internet tabanlı çalışan program oluşturmayı çok severim.

Bu yazı sadece başlangıç. Yaptığpım projeleri de burada paylaşabilirim. Herhangi bir şekilde yardım ya da program isteyen olursa iletişim adresi;
ixirdox@gmail.com kullandığım mail adresim,

icebreaker@w.cn msn adresimdir. Beni eklemeden önce mail atarsanız sevinirim.